Παρ05292020

Last updateΠεμ, 28 Μαϊ 2020 9pm

Σταθάκης: Επενδύσεις 35 δις. ευρώ στην ενέργεια!

stathakisdedie

Για έναν νέο χρόνο «με προκλήσεις και ευκαιρίες για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της χώρας», έκανε λόγο χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΔΕΔΔΗΕ. 

Καταγράφοντας τη συμβολή του ΔΕΔΔΗΕ στην υλοποίηση σημαντικών έργων («έξυπνα» νησιά, αυτοματοποίηση δικτύου, ηλεκτροκίνηση), στο πλαίσιο του ενεργειακού μετασχηματισμού της χώρας, ο Υπουργός μίλησε για επενδύσεις της τάξης των 35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9 δισ. αφορούν υποδομές στον ηλεκτρισμό. Επιπλέον, η θεσμοθέτηση των ενεργειακών κοινοτήτων προσφέρει νέες δυνατότητες στον σχεδιασμό του ΔΕΔΔΗΕ.

«Η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά μακρόπνοο εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό», επανέλαβε ο κ. Σταθάκης, υπογραμμίζοντας τις κομβικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, που διαμορφώνουν ένα πλαίσιο σημαντικών αλλαγών στην αγορά ηλεκτρισμού, με αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ. Όπως τόνισε, «έχει διαμορφωθεί ένας σαφής οδικός χάρτης προς ένα μέλλον καθαρής ενέργειας, με κινητήρια δύναμη τις υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και τις δυνατότητες που προσφέρει η εξέλιξη της τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα».
Ο Υπουργός αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στην ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και χαρακτήρισε «πρωταγωνιστικό και κομβικό» τον ρόλο των δικτύων και του ΔΕΔΔΗΕ στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter