Πεμ07092020

Last updateΤετ, 08 Ιουλ 2020 7pm

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ρυθμιστικό πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

0OffshoreWindparkΣημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα στη χώρα μας, προκύπτουν από μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στην διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, με γνώμονα τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Πράσινη συμφωνία: Απεξάρτηση από τον άνθρακα μέσω της αποθήκευσης ενέργειας

0H2Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η ΕΕ θα χρειαστεί να είναι σε θέση να αποθηκεύει έξι φορές περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με τις σημερινές της δυνατότητες για να πετύχει μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Έναρξη διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα»

fysiko aerio 53Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», με σκοπό τη μετατροπή του σε χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Υπεγράφη η συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας

0AOZΓια «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο μετά την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Υπογράφεται η συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία

0AOZΣυνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio) θα πραγματοποιήσει, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ μετά τη συνάντηση θα υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Συμφωνία Μόσχας και Ριάντ για παράταση της μείωση παραγωγής πετρελαίου

OPEC headquartersΗ Σαουδική Αραβία, ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, ηγέτιδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, συμφώνησαν να παρατείνουν για ένα τουλάχιστον μήνα την περίοδο που προβλέπει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις μάξιμουμ ποσότητες, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις σε χώρες που προσαρμόζονται ελάχιστα στις δεσμεύσεις να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δικές του πηγές.

Οκτώ υπ. Ενέργειας χωρών της ΕΕ ζητούν διατήρηση της χρηματοδότησης για υποδομές φυσικού αερίου

gaspipe 390Να διατηρηθεί η στήριξη και η χρηματοδοτική συνδρομή της ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου, μέσω ρυθμιστικού πλαισίου και πρόσβασης στα διαρθρωτικά ταμεία και στα δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ζητούν με κοινή επιστολή οι υπουργοί Ενέργειας 8 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πολωνία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ουγγαρία).

ECSA: Η Ευρωπαϊκή ναυτιλία υποστηρίζει την υπεράκτια αιολική ενέργεια

0Olsen WindΗ ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ως καθαρής πηγής ενέργειας. Ο κλάδος προσβλέπει στην υποστήριξη της ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, όπως εκφράζεται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και στην επέκταση της ευρωπαϊκής ηγετικής θέσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

petrelaio 00Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές.

Ανεβαίνει το βαρέλι …

petrelaio 188191558Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές.

Σε ισχύ η παγκόσμια συμφωνία για μείωση παραγωγής πετρελαίου- Ανοδικά οι τιμές

petrelaio 00Με άνοδο ξεκίνησαν τον μήνα Μάιο οι τιμές του πετρελαίου, καθώς σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η παγκόσμια συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Συνεχίζει την κατρακύλα το βαρέλι

petrelaio 01 180 bΣυνεχίζεται η πτώση των τιμών των πετρελαιοειδών.

«Βούλιαξε» πάλι το αμερικανικό αργό

petrelaio 02 180 bΗ τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού έκανε νέα βουτιά, χάνοντας το 9% και πλέον της αξίας της στην ασιατική αγορά σήμερα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις δυνατότητες να κρατηθεί στοκ, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να μειώνει δραστικά τη ζήτηση, παρότι οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες ετοιμάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους για να τονώσουν τις αγορές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter