Κυρ12162018

Last updateΣαβ, 15 Δεκ 2018 11am

SeaNation790X90

Νεώριο Σύρου: Κλείδωσε η συμφωνία εξυγίανσης – «Ναι» από τράπεζες και Ταβουλάρη

0neorion

Άνοιξε ο δρόμος για την υποβολή της αίτησης εξυγίανσης των ναυπηγείων Σύρου, μετά και την οριστικοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί τα εμπλεκόμενα μέρη στην υπόθεση (πιστωτές, τράπεζες, επενδυτής και συμβουλευτικές εταιρείες) συμφωνήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης του Νεωρίου και την είσοδο του νέου επενδυτή, την αμερικάνικη Onex. Τη συναίνεσή του εξέφρασε και ο νυν ιδιοκτήτης των ναυπηγείων, κ. Ταβουλάρης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου, η συμφωνία θα υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ προς έγκριση, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να κατατεθεί στο Πρωτοδικείου Σύρου προς επικύρωση με βάση το άρθρο 106δ του πτωχευτικού κώδικα.
Πηγές με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν πως τα χρέη προς ΕΦΚΑ ρυθμίζονται σε 280 δόσεις ενώ υπάρχει διακανονισμός και επί των τραπεζικών δανείων που οφείλουν τα ναυπηγεία.
Υπενθυμίζεται πως η αμερικάνικη Onex που εκπροσωπείται από τον Πάνο Ξενοκώστα αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στα τέλη του περασμένου έτους, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που είχε ξεκινήσει κυβέρνηση με υποψήφιους διεκδικητές για τη διάσωση των ιστορικών ναυπηγείων της Σύρου. Είχε καταθέσει την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία προβλέπει τη διάθεση συνολικά 60 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις αλλά και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους περίπου 500 εργαζόμενους.
Πηγή: mononews.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter