Σαβ05302020

Last updateΣαβ, 30 Μαϊ 2020 1pm

ΕΣΠ: Επιστροφή στην πραγματικότητα και όχι κανονικότητα

0καταστΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την συμπλήρωση των τριών πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων πραγματοποίησε έρευνα αποτίμησης της εμπορικής κίνησης της πειραϊκής αγοράς, τα αποτελέσματα της οποίας δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις δυσοίωνες προβλέψεις μας.

Ανακοινώθηκε το πακέτο στήριξης του κλάδου των αερομεταφορών

0aeroΑνακοινώθηκε το πακέτο στήριξης του κλάδου των αερομεταφορών, προκειμένου να διασωθούν θέσεις εργασίας αλλά και να δοθεί ώθηση στον τουρισμό.

Β. Κορκίδης: Κάλλιο πέντε και στο χέρι…

0korkidhsΤα τεκταινόμενα σε επίπεδο Ε.Ε. όσον αφορά αναθεωρημένη διπλή πρόταση της Κομισιόν για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης σχολίασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ κ. Β. Κορκίδης.

Bloomberg: Περίπου 22,5 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα σε επιδοτήσεις από το πακέτο ύψους 750 δισ. που θα προτείνει η ΕΕ

0ευρώΠακέτο στήριξης συνολικού ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (500 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και 250 δισεκατομμύρια σε δάνεια) προβλέπει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της οικονομίας των κρατών - μελών της ΕΕ που θα παρουσιάσει σε λίγη ώρα η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ.

ΕΒΕΠ: Στη σωστή κατεύθυνση η «Συν-Εργασία»

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς θεωρεί πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη σταδιακή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, κινήθηκε άμεσα προς τη σωστή κατεύθυνση στον τομέα της προστασίας της οικονομίας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, καθώς έλαβε μέτρα που στήριξαν ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας.

PwC Ελλάδας: Απολογισμός Βιωσιμότητας για τα έτη 2018 - 2019

PWC logoΗ PwC Ελλάδας δημοσιεύει τον τρίτο Απολογισμό Βιωσιμότητας που αφορά στα οικονομικά έτη 2018 και 2019 και έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI. Όλες οι δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC απορρέουν από τις αξίες της και συμβάλλουν στην επίτευξη του σκοπού της που είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

Ψηφιακό εργαλείο για το ΤΑΙΠΕΔ

TAIPED logoΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Global Sustain δημιούργησαν ένα ψηφιακό εργαλείο, το ESG Rating Tool, για την αξιολόγηση της αειφορικής επίδοσης των περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου του με χρήση δεικτών επίδοσης (KPIs).

Safe Restart: Νέα υπηρεσία για την ασφαλή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων στη νέα εποχή από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

0TUVH TÜV HELLAS (TÜV NORD) χαιρετίζει τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» τα οποία αποτελούν νομοθετικά κατοχυρωμένες κατευθυντήριες οδηγίες, ανακοινώνοντας παράλληλα τη νέα της υπηρεσία Safe Restart.

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις παραγωγικών φορέων για τα μέτρα της κυβέρνησης

dosi 00Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται στην σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020.

Κορκίδης: Η Κυβέρνηση ανοίγει «ομπρέλα προστασίας» σε απασχόληση και επιχειρήσεις

0korkidhsΗ Κυβέρνηση ανοίγει «ομπρέλα προστασίας» σε απασχόληση και επιχειρήσεις αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Β. Κορκίδης με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργούς κ. Κ. Μητσοτάκη για την ανάταξη της οικονομίας. Στη δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Γέφυρα» επανεκκίνησης της οικονομίας

0kyriakosΈνα σταθερό πλαίσιο το οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «γέφυρα» για την «επανεκκίνηση» του οικονομικού γίγνεσθαι της χώρας αλλά και τη θωράκισή του εξήγγειλε προ ολίγου με διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιτάχυνση του επιχειρηματικού “restart» επιδιώκει το Ε.Β.Ε.Π. σε συνεργασία με το ΥΝΝΠ και την Περιφέρεια

0korkidhsΟι ναυτιλιακές δραστηριότητες του μεγάλου λιμανιού θα ξεπεράσουν και αυτή την πανδημική «τρικυμία».

Καθορισμό των μέτρων στήριξης για τις ΜμΕ ζητεί το ΒΕΠ από τον πρωθυπουργό

0michalarosΤην άμεση εφαρμογή τριών μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων εισηγείται στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

ΕΒΕΠ: «Καθοριστικά τα τραπεζικά σχέδια για την διάσωση των επιχειρήσεων»

0korkidhsΤο Ε.Β.Ε.Π. επισημαίνει πως η επιχειρηματικότητα του τόπου διαχρονικά θέλει τις τράπεζες δίπλα της και όχι απέναντι της, αν και τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Π.Ε.Σ.Α. : Νέες τάσεις καταναλωτικής διάθεσης εμφανίζει η επόμενη ημέρα της αγοράς στην Αττική

0korkidhsΑποκαλυπτική της διαμόρφωσης της συμπεριφοράς του καταναλωτικού κοινού από την επαναλειτουργία των καταστημάτων μετά την άρση των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού είναι η έρευνα του τμήματος Μελετών του Ε.Β.Ε.Π.

Αύριο τα υγειονομικά πρωτόκολλα των μεταφορών

0επιβατεςΑνακοινώνονται αύριο οι λεπτομέρειες του συνολικού σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στις μεταφορές.

Δέσμη προτάσεων Π.Ε.Σ.Α. για την ανάκαμψη της οικονομίας

0korkidhsΜε επιστολές προς τους κ.κ. Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας, τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε., το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.), υπέβαλε Υπόμνημα Προτάσεων για την Ανάκαμψη της Οικονομίας καθώς και Χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης για τη μαρίνα Αλίμου

0ΑλιμοςΥπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια στην εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε.» έναντι τιμήματος 57,5 εκατ. ευρώ (σε όρους καθαρής παρούσας αξίας).

Διευρύνεται η εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδυνάμου

plakiotakis567Εκδόθηκε Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθμ. 1772, τεύχος β’, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται στην για τους επιβάτες, οι νησιώτες που δεν είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης.

ΕΒΕΠ: Θετικό πρόσημο στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, διενεργώντας έναν περιοδικό έλεγχο εγγραφών-διαγραφών επιχειρήσεων για το πρώτο τετράμηνο του έτους, ανακοινώνει ένα ενθαρρυντικό θετικό πρόσημο ιδρύσεων νέων εταιριών κατά επιπλέον 212, που μάλιστα, εν μέσω πανδημίας, κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Β. Κορκίδης: Ζητούμενο να περιοριστούν οι απώλειες από την κρίση

0korkidhs«Η μετάβαση στην νέα τάξη πραγμάτων πρέπει να μετατραπεί σε μία ευκαιρία ανάταξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αφού θα υπάρξουν διαρκείς αλλαγές τις οποίες πρέπει να εντοπίσουμε και να αξιοποιήσουμε εγκαίρως», γράφει ο πρόεδρος του ΠΕΣΑ & ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης σε ανοικτή επιστολή προς τους εμπόρους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter