Τρι07232019

Last updateΚυρ, 28 Ιουλ 2019 6pm

Στην γ.γ. Φορολογικής Πολιτικής οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ

0sdoeΈπεσε η αυλαία για την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με το ΠΔ 84/2019, με το οποίο καταργούνται Γενικές Γραμματείες και ενσωματώνονται στις νέες δομές των υπουργείων.

Στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, τα χρέη του 2018

0hotmoneyΣτην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών εντάχθηκαν από χθες τα χρέη του 2018.

Υπόψη Α. Γεωργιάδη αναπτυξιακές προτάσεις του ΕΒΕΠ για τον Πειραϊκό χώρο

0ΕΒΕποικοδομητική συνάντηση και ουσιαστικός διάλογος πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κου Άδωνι Γεωργιάδη, και του Υφυπουργού, κου Νίκου Παπαθανάση, με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλη Κορκίδη, καθώς και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, κκ. Δ. Μαθιό, Ν. Μανεσιώτη, Κ. Αχλαδίτη, Θ. Πιτσιρίκο και Τ. Βαμαβακίδη.

Κουπόνια καινοτομίας του ΕΒΕΘ έλαβαν μμε για τη γαλάζια ανάπτυξη

0γαλάζιαΈξι κουπόνια καινοτομίας, ύψους 10.000 ευρώ έκαστο, χορήγησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) σε ισάριθμες πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε τομείς της «γαλάζιας ανάπτυξης», στο πλαίσιο υλοποίησης πιλοτικής δράσης του έργου 4helix+ (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg MED).

ΕΣΠ: Άλλη μια Κυριακή χωρίς ουσία

0agoraΜε αφορμή την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων χθες Κυριακή 14 Ιουλίου, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ανακοινώνει ότι:

Πιστοποιητικό Ασφαλείας Πληροφοριών ISO 27001:2013 για την OnLine Data

Το σημαντικότερο πρότυπο ασφαλείας πληροφοριών παγκοσμίως ISO27001:2013 έλαβε η εταιρεία OnLine Data A.E. μετά από αξιολόγηση του συνόλου των δραστηριοτήτων της.

0logis RODOPOULOS1Η αξιολόγηση επικεντρώθηκε στην τεχνολογία των παρεχόμενων πληροφοριών, στις τεχνικές ασφάλειας, στην ανάπτυξη και προστασία του παραγόμενου λογισμικού, καθώς και στα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών που αξιοποιούνται.

Β. Κορκίδης: Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες κυβερνητικές θέσεις

0korkidhsΜε άρθρο του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πειριώς κ. Β. Κορκίδης σχολιάζει το σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και την πλήρωση των θέσεων από κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.

Ενισχύεται η αισιοδοξία των στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

0businessnewΤο 88% φθάνει το ποσοστό των στελεχών που εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία βελτιώνεται έναντι 54% πριν ένα χρόνο. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έκδοση της εξαμηνιαίας έρευνας της ΕΥ για την Ελλάδα, Capital Confidence Barometer.

ΒΕΠ: Προς την σωστή κατεύθυνση οι κυβερνητικές οικονομικές εξαγγελίες

0mixalaros andrianosΘετική χαρακτηρίζεται από τον πρόεδρο του ΒΕΠ κ. Ανδριανό Μιχάλαρο η πρόγευση των πρώτων κινήσεων της νέας κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Προτάσεις για την ανάπτυξη του Πειραιά κατέθεσε το ΕΒΕΠ στον πρωθυπουργό

0ΕΒΕΠ ΜητσοΟ Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, απέστειλε συγχαρητήριες επιστολές στον Πρωθυπουργό και όλα τα μέλη της νέας Κυβέρνησης, με ευχές για εποικοδομητική θητεία, ενώ ζητά να επισκεφτεί όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς στο άμεσο μέλλον.

Β. Κορκίδης: «Το στοίχημα της επόμενης μέρας να κερδηθεί από τη νέα Κυβέρνηση»

0korkidhsΔήλωση με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης. Στη δήλωση του αναφέρει τα ακόλουθα:

ΣΒΑΠ: Επιστροφή στις επενδύσεις με μια νέα εκβιομηχάνιση

0mathios«Σταθερότητα, όραμα στην οικονομία και επιστροφή στις επενδύσεις με μια νέα εκβιομηχάνιση, από την πρώτη ημέρα, επιβάλλεται τώρα που η χώρα βρίσκεται εκτός μνημονίων και με αυτοδύναμη κυβέρνηση».

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα Ιανουαρίου-Μαΐου

0global logisticsΜεγάλη αύξηση, κατά 56%, σημείωσε τον Μάιο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου που διαμορφώθηκε σε 2,186 δισ. ευρώ έναντι 1,401 δισ. τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Έναρξη των θερινών εκπτώσεων -Προσδοκίες λόγω εκλογών

0korkidhsΟ Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, για τις φετινές θερινές εκπτώσεις, εκφράζει προσδοκίες τόνωσης του τζίρου από τη μετεκλογική αισιοδοξία των καταναλωτών και δηλώνει:

Γ. Ξηραδάκης: Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα πρέπει να αποποινικοποιηθεί

0ΞηραδάκηςΟ Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants Ltd και Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, ήταν καλεσμένος ομιλητής στο 9ο Ετήσιο Capital Link Συνέδριο ΕΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 2019 υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

PwC: Ώθηση στην καινοτομία για τον κλάδο Ψυχαγωγίας & ΜΜΕ

0PWCΣύμφωνα με την έκθεση Global Entertainment & Media Outlook 2019–2023 της PwC, οι καταναλωτές αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους μέσα, και αντίστοιχα οι εταιρείες σχεδιάζουν λύσεις και επιχειρηματικά μοντέλα που ανταποκρίνονται στις προσωπικές καταναλωτικές προτιμήσεις.

Οργανισμός TRACE: Για 3η χρονιά πιστοποιεί την ΟΝΕΧ TECHNOLOGY SYSTEMS & BUSINESS SOLUTIONS για τις πρακτικές της κατά της διαφθοράς.

onex234Τη διεθνή πιστοποίηση του Αμερικανικού Οργανισμού TRACE International (Anti-bribery Compliance) για την εφαρμογή πρακτικών κατά της δωροδοκίας απέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά η ONEX TECHNOLOGY SYSTEMS & BUSINESS SOLUTIONS.

ΑΔΜΗΕ: Προχωράει η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

0ADMHEΕν αναμονή της τελικής έγκρισης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη για την πώληση μειοψηφικής συμμετοχής στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ.

ΤΑΙΠΕΔ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 30% της ΔΑΑ Α.Ε.

122423 eleftherios venizelosΣτην έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση ποσοστού συμμετοχής 30% που έχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» (ΔΑΑ) προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ.

Α. Τσίπρας: Ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας η υπογραφή σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία «Exxon Mobil - Total - ΕΛΠΕ»

tsipras 12222Η επένδυση που υπογράφεται σήμερα για την έρευνα και αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας.

Δεκαπλασιάστηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αίγυπτο την τελευταία δεκαετία

0simeaΙσχυροποίηση των επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο αποδεικνύουν τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που προέρχονται από την τελευταία έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter