Σαβ04042020

Last updateΠαρ, 03 Απρ 2020 8pm

Προτάσεις ΕΣΠ για στήριξη των επιχειρήσεων

0EMPOROI PIREAΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, αφουγκραζόμενος την αγωνία των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση λόγω του κορονοϊού, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση την ακόλουθη επιστολή:

Τρείς προτάσεις από το ΒΕΠ

0michalarosΟυσιαστική στήριξη της εθνικής παραγωγής με άμεσες ενέργειες, ώστε να αποτραπούν προβλήματα και αγκυλώσεις στην ελληνική οικονομία εξαιτίας της ειδικής κατάστασης που έχει προκύψει από το στέλεχος του κορωνοϊού “Covid-19” προτείνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς, παρά το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Σχολιάζει το ΕΒΕΠ το νέο πακέτο μέτρων

0korkidhsΟ πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, εκφράζει την πεποίθησή του, πως η κυβέρνηση, με όσα όπλα διαθέτει στη «φαρέτρα» της, σε εθνικό επίπεδο, και όλα όσα διεκδικεί σε ευρωπαϊκό, προσπαθεί σταδιακά να εφαρμόσει ένα «πακέτο διάσωσης» το οποίο, την επόμενη μέρα της κρίσης, θα εξασφαλίζει μια δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας.

ΕΒΕΠ: Άρρυθμία διαρκείας σε λιμάνια, εμπόριο και ναυτιλία από τη πανδημία

korkidisΤο ΕΒΕΠ επισημαίνει πως η πανδημία έπληξε καίρια ολόκληρο τον κλάδο της ναυτιλίας, καθώς τα εμπορεύματα που προέρχονται από την Κίνα περιορίστηκαν δραστικά να διακινούνται προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια από φορτηγά πλοία και κονταίνερς.

Τέταρτο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας με οκτώ άξονες

0trioΤην επέκταση, σε πολύ περισσότερους μισθωτούς, της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, συνολικά σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους, που αποτελούν το 81% του συνόλου των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στην αρχή των ανακοινώσεων από κοινού με τους υπουργούς Αδ. Γεωργιάδη και Ι. Βρούτση.

Ισότιμη και οριζόντια εφαρμογή μέτρων ζητά η ΕΣΕΕ

0eseeΕνόψει των νέων μέτρων που αναμένεται να εξαγγελθούν σήμερα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προτείνει, πέραν των κλάδων που αποδεδειγμένα παραμένουν λειτουργικοί, όσοι πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος να συμμετάσχουν ισότιμα και οριζόντια στα μέτρα υποστήριξης της κυβέρνησης.

ΥΠΟΙΚ: Παράταση προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων

doy eforia forologia foroiΣε παρατάσεις προθεσμιών υποβολής δηλώσεων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου και κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, και με στόχο, όπως αναφέρεται, την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών- φοροτεχνικών στην πρωτοφανή δοκιμασία που περνούν αυτήν την περίοδο, ώστε να επικεντρωθούν στην εκπλήρωση των δηλωτικών υποχρεώσεων οι οποίες είναι κρίσιμες για τη στήριξη της οικονομίας.

Β. Κορκίδης: Στην παρούσα έκτακτη κατάσταση καλύτερα μία εύλογη παράταση, παρά το σφράγισμα για μη εξόφληση επιταγής

0korkidhs«Οι μεταχρονολογημένες επιταγές είναι ένας 'άτυπος δανεισμός' στο συναλλακτικό σύστημα των επιχειρήσεων, που ανακυκλώνουν ετησίως 100 δισ. ευρώ και αλλάζουν κατά μέσο όρο 5 φορές κάτοχο. Είναι προτιμότερη μία εύλογη παράταση, παρά το σφράγισμα για μη εξόφληση, με ντόμινο ρευστότητας».

Νέα παρέμβαση του Ε.Β.Ε.Π. για στήριξη της οικονομίας – Αναγκαία η επιβράβευση των συνεπών επιχειρήσεων

0korkidhsΗ δραστική μείωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Αττικής και του ευρύτερου Πειραιά, που αποδίδεται στη καθημερινή επιδείνωση από τις οικονομικές συνέπειες που επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, καθιστά αναγκαία την συνεχή συμπλήρωση των ΚΑΔ που εντάσσονται στα ευεργετικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Παρέμβαση ΕΒΕΠ για την «επόμενη ημέρα»

0korkidhsΤο Ε.Β.Ε.Π. ζήτησε από την Κυβέρνηση οριζόντια και αναλογικά μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας για την επόμενη ημέρα του κορονοϊού, αφού δύσκολα βρίσκει κανείς ΚΑΔ κάποιου επιχειρηματικού κλάδου που δεν πλήττεται από τις επιπτώσεις της κρίσης.

Μέτρα στήριξης επιχειρηματικών δράσεων- Νέοι ΚΑΔ για τις μεταφορές

0metaforesΈξι νέοι ΚΑΔ προστέθηκαν στην λίστα των ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. Οι εν λόγω ΚΑΔ είναι οι ακόλουθοι:

Χρ. Σταϊκούρας: Νέα μέτρα από την επόμενη εβδομάδα προστασίας εργαζομένων και επιχειρήσεων

0σταικουραςΓια βαθιά κρίση λόγω κορoνοϊού, που θα γίνει βαθύτερη και θα προκαλέσει ύφεση στην οικονομία εφέτος (έστω και παροδική), καθώς και για σημαντική βραχυπρόθεσμη ζημία στην οικονομία που θα διευρυνθεί, και για συρρίκνωση του πλούτου της χώρας, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μέτρα άμεσης ρευστότητας στην αγορά και προστασία στις βιοτεχνίες ζητεί το ΒΕΠ

0MICHALAROSΤην εξασφάλιση άμεσης ρευστότητας προς όλες τις επιχειρήσεις και ειδικά προς τις βιοτεχνίες, καθώς το σχεδιασμό μέτρων επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας μετά την υπέρβαση της κρίσης που προκαλεί η εξάπλωση του κορωνοϊού “Covid-19” ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς με νέα παρέμβασή του προς την κυβέρνηση.

ΑΑΔΕ: Δεν υπάγονται στα μέτρα στήριξης όσοι άλλαξαν ΚΑΔ μετά τις 20/3

0AADEΜε αφορμή ερωτήματα λογιστών - φοροτεχνικών, ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων σχετικά με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που υπάγονται στην παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και ΦΠΑ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει τα εξής:

Επιστολή ΕΒΕΠ στον Πρωθυπουργό με δύο προτάσεις και 200 ΚΑΔ

0korkidhsΟ πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης απέστειλε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, καθώς και τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη και Εργασίας Ι. Βρούτση, επιστολή με δύο προτάσεις για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης την επόμενη ημέρα της πανδημίας, καθώς και μία λίστα με περισσότερους από 200 ΚΑΔ, που δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική και ναυτιλιακή βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και πλήττονται εξίσου με πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Αναστολή καταβολής ΦΠΑ και βεβαιωμένων οφειλών των επιχειρήσεων που επλήγησαν

0AADEΆμεσα προχωρά η υλοποίηση του πακέτου μέτρων για την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, υπέγραψε δύο υπουργικές αποφάσεις αναστολής στην καταβολή του ΦΠΑ και βεβαιωμένων οφειλών των επιχειρήσεων που πλήττονται απο την πανδημία.

Εξειδικεύτηκε το τρίτο «πακέτο» μέτρων

0staikouras broutsis georgiadisΗ κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού με αύξηση του αποθεματικού του υπουργείου Οικονομικών κατά 4 δισ. ευρώ, η επέκταση της χορήγησης του επιδόματος των 800 ευρώ (που θα είναι ακατάσχετο) σε 1.400.000 μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, η χορήγηση του δώρου του Πάσχα

Το Ε.Β.Ε.Π. χαιρετίζει την απόφαση του Πρωθυπουργού να συμπεριλάβει όλες τις εν λειτουργία επιχειρήσεις στο 3ο πακέτο οικονομικών μέτρων στήριξης

0korkidhsΤο Ε.Β.Ε.Π., όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει διά του Προέδρου του, Βασίλη Κορκίδη, εμπιστεύεται πλήρως τις αποφάσεις της κυβέρνησης να λάβει εγκαίρως μέτρα για την προστασία όλων των πολιτών, όσο το δυνατόν καλύτερα, από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σήμερα η ανακοίνωση της τρίτης δέσμης μέτρων

0staikΤην τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορoνοϊού, θα ανακοινώσουν, σήμερα στις 10.30, από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

ΑΑΔΕ: Σε 3 βάρδιες η λειτουργία των τελωνείων

0AADEΜε αφορμή φαινόμενα συνωστισμού εκτελωνιστών και λοιπών συναλλασσομένων, που καταγράφονται έξω από Τελωνεία, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει ότι, με σκοπό την εξασφάλιση της διαρκούς και απρόσκοπτης λειτουργίας των Τελωνείων όλης της χώρας, αλλά και την προστασία του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων στα Τελωνεία, προβλέπεται με σχετική απόφαση η λειτουργία των τελωνείων σε 3 βάρδιες,

«Πακέτο» 10 δις…

0BB11qaVpΙσχυρή «ένεση» αναζωογόνησης της οικονομίας μέσα από ένα νέο «πακέτο» μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης νωρίτερα μέσα από ένα ακόμη διάγγελμά του με το οποίο απευθύνθηκε στους έλληνες πολίτες. Ιδιαίτερης αναφοράς έτυχε το έμψυχο δυναμικό της υγείας το οποίο θα επιβραβευτεί ιδιαίτερα για τις προσπάθειές του για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού ξεκαθαρίζοντας την φημολογία για το δώρο του Πάσχα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter