Κυρ11292020

Last updateΚυρ, 29 Νοε 2020 11am

Στ. Πέτσας: Παρατείνονται μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα

0Πετσας«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την εξ' αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Β. Κορκίδης: «Τα επόμενα πέντε χρόνια, να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη»

0korkidhs«Τα επόμενα πέντε χρόνια, να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη» είναι ο τίτλος της δήλωσης του προέδρου του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδη με αφορμή την παρουσίαση των στοιχχείων και προτάσεων της έκθεσης «Πισσαρίδη».

ΕΣΠ: Να ανοίξουν τα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα- Όχι στο «click away»

0click awayΟ ΕΣΠ ζητά να ανοίξουν πρώτα τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα και διαφωνεί με το μοντέλο αγορών «click away» .Σε σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, αναφέρει τα εξής:

Το «ηλεκτρονικό καλάθι» μπορεί να σώσει τον μισό τζίρο των Χριστουγέννων

0korkidhsΤο «ηλεκτρονικό καλάθι» μπορεί να σώσει τον μισό τζίρο των Χριστουγέννων όπως αναφέρει σε άρθρο του στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης. Ειδικότερα αναφέρει τα ακόλουθα:

Προτιμήστε στις ηλεκτρονικές αγορές τα ελληνικά καταστήματα λέει ο ΕΣΠ

esp logo 654Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ενόψει “Black Friday” και “Cyber Monday”, επισημαίνει τα εξής:

ΕΣΠ: Το «click away», δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους

esp logo 654Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για την επαναλειτουργία της Αγοράς, επισημαίνει τα εξής: Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μια ενδεχόμενη επιμήκυνση της περιόδου ισχύος των μέτρων, θα λιγοστέψει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες επιβίωσης της αγοράς.

ΕΒΕΠ: «Προϋπολογισμός στην ομίχλη και την καταιγίδα της πανδημίας»

0προυπολΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επισημαίνει, πως ο Προϋπολογισμός του 2021, που κατατέθηκε στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου, βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας, καθώς οι ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις, με την έξαρση της επιδημιολογικής κρίσης και την εφαρμογή του 2ου lockdown, δυσκολεύουν και παρατείνουν την αντιστροφή της διψήφιας ύφεσης στην ελληνική οικονομία.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το e-εμπόριο από τον ΕΣΠ

0ecommerceΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας της Ε.Σ.Ε.Ε., θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σύγχρονη εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική εκπαίδευση, στο θεματικό αντικείμενο:

Πρόθεση του Ομίλου North Star να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

nafpigeia skaramaga 09Πρόθεση του Ομίλου North Star να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά .

Τα αποτελέσματα της έρευνας της ΕΕL για τον COVID-19 και τα Logistics στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics

0Trucks1Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας που διενήργησε για την Ελληνική Εταιρεία Logistics, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με τίτλο: «Διερεύνηση του αντίκτυπου του COVID-19 στις Ελληνικές αλυσίδες εφοδιασμού: Επιπτώσεις και επιχειρηματική συνέχεια» τα οποία θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 23ου Διαδικτυακού Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Νέα δέσμη μέτρων στήριξης της οικονομίας

ellada oikonomia 05454Διπλάσιο ύψος ενίσχυσης θα λάβουν τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

Η επόμενη ημέρα της «οικονομικής ζωής» στο επίκεντρο των θεμάτων του δ.σ. του Ε.Β.Ε.Π.

economy euro 05Οι βασικοί άξονες και καινοτομίες του ν. 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» αναλύθηκαν, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτη Κουρμούση.

Β.Κορκίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Προβληματισμός στο λιανεμπόριο για «Black Friday-Cyber Monday

0black friday logo featureΠροβληματισμένοι είναι οι "μικροί" λιανέμποροι για τα οφέλη που θα έχουν από το διπλό εμπορικό γεγονός της τελευταίας Παρασκευής και Δευτέρας του φετινού Νοεμβρίου, «Black Friday και Cyber Monday», όπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης.

ΕΒΕΠ: Ορθή η επανάληψη ρύθμισης και μέριμνας για εκδότες και κομιστές επιταγών

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει ότι θα δοθεί παράταση 75 ημερών στις μεταχρονολογημένες επιταγές που έχουν εκδοθεί από επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Θα «καταπλεύσουν» στην Ελλάδα τράπεζες από το City του Λονδίνου

0city londinoΣε συζητήσεις με τρείς τράπεζες από το City του Λονδίνου βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, οι οποίες θα ήθελαν να μεταφέρουν εργαζόμενους και δραστηριότητες στην Ελλάδα, εν όψει του Brexit, σύμφωνα με τα όσα ανεφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξης Πατέλης.

Β. Κορκίδης: Σωστά δίνεται παράτασης πληρωμής επιταγών έως και 75 ημέρες

0korkidhs"Σωστά δίνεται χρονικό περιθώριο παράτασης πληρωμής των επιταγών έως και 75 ημέρες για διευκολύνσεις σε εκδότες, αλλά και κομιστές επιταγών που έχουν εκδοθεί και λήγουν από 6 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου". Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Ενημέρωση ΕΛΑΝΕΤ για την οικονομική στήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής

economy euro 05Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την «Ενίσχυση ΠΜΜΕ που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική» συνδιοργάνωσαν, χθες, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, που αποτελεί ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης της δράσης για την Αττική για το εν λόγω πρόγραμμα.

Κορκίδης: Αποτελεί απειλή ότι μόνο το 17% των εμπορικών ΜμΕ διαθέτει e-shop

0korkidis1Θέμα e-shop των ΜμΕ έθεσε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π κ. Β. Κορίδης με αφορμή την ΚΥΑ για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ από τις 11 Νοεμβρίου, έως τις 30 του μήνα που ισχύει το lockdown. Να σημειωθεί ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά είχαν σχετικά ζητήσει την απαγόρευση της πώλησης των προϊόντων αυτών με την ΕΣΕΕ να εισηγείται σχετικά προς το αρμόδιο υπουργείο.

ΕΣΠ: Λύσεις ή λουκέτα

0louketa«Το σημαντικό πλήγμα που επιφέρει η πανδημία στις εμπορικές επιχειρήσεις, καταδεικνύει την ανάγκη ενός γενναίου σχεδίου στήριξης από την Κυβέρνηση για όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες εμπόρους, ώστε την επόμενη μέρα να μπορέσουμε να επανενταχθούμε ομαλά στην οικονομική ζωή, να καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε τις δραστηριότητές μας και να μην υπάρξουν περαιτέρω παράπλευρες απώλειες».

Ο ΕΣΠ ζητά απόσυρση διαρκών προϊόντων από επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων για όσο διάστημα τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά

0POLYKATASTHMATAΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, την ακόλουθη επιστολή:

ΕΒΕΠ: «Μείζονος σημασίας οι κοινοτικοί πόροι για την επιχειρηματικότητα μετά την πανδημία»

0korkidis1Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει τις επιχειρήσεις-μέλη του για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 του ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ, που βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν την ενεργοποίησή τους και μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μοχλό για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάκαμψη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter