Τετ09232020

Last updateΤετ, 23 Σεπ 2020 6pm

Στηρίζει το Ε.Β.Ε.Π. τη δυναμική και με προοπτική επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

0ELEFSINA"Η εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά και γενικότερα στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, δημιουργεί αίσθημα αισιοδοξίας για την αναγέννηση των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο".

Ενημέρωση Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου: «Συναγερμός στην αγορά για την αποτροπή έσχατων μέτρων στην Αττική»

0korkidhsΣε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αγορά για το ενδεχόμενο ενός lockdown. Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο δια του προέδρου του και προέδρου του Ε.Β.Ε.Π. κ. Β. Κορκίδη ενημέρωσε τα μέλη του για τις εξελίξεις που κυοφορούνται ελέω της πανδημίας .

Ρ. Λαμπίρης: Έχουμε καθήκον να στηρίξουμε τη προσπάθεια της χώρας για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης

0ALEXANDROUPOLILIMANIΤον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε όλοι για την αειφόρο ανάπτυξη και το μακροπρόθεσμο στρατηγικό όραμα έως το 2050 για μια ευρωπαϊκή οικονομία που δεν επιβαρύνει το κλίμα επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, μιλώντας χθες, στην ενότητα «Sustainable Blue Growth: Shipping and Ports» στο πλαίσιο του «8th Annual International Conference on Sustainable Development».

Διάλογος Πλακιωτάκη με περιφερειάρχες για το προσχέδιο νόμου για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο

plakiotakis567Το προσχέδιο νόμου για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο παρουσίασε σήμερα σε τηλε-διάσκεψη προς τους Περιφερειάρχες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Έντονο Αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

0ενδιαφερονΤην προοπτική μεγάλων αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, σε ναυπηγεία και λιμάνια, συζήτησε σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη του αμερικανικού κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού International Development Finance Corporation με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Adam Boehler.

Μειώνεται σημαντικά το διοικητικό βάρος για τη Βιομηχανία

0parkoΣημαντική μείωση του διοικητικού βάρους για την Ελληνική Βιομηχανία με το 25% των μεταποιητικών δραστηριοτήτων να μην χρειάζεται πλέον την έκδοση Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) συνεπάγεται το νέο θεσμικό πλαίσιο με την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος της διακριτής κατάταξης των βιομηχανικών δραστηριοτήτων σε βαθμούς όχλησης και την αντικατάστασή του με την περιβαλλοντική κατάταξη, που εδράζεται σε σχετικές σύγχρονες ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κορκίδης: «Χωρίς εμπορικά καταστήματα, οι τοπικές κοινωνίες εξαφανίζονται»

0korkidis vasilis newΜε την ευκαιρία των αρχαιρεσιών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και τέως πρόεδρος του Ε.Σ.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, απέστειλε ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους του, επισημαίνοντας τις προκλήσεις της πανδημίας και την σημασία της ενεργής συμμετοχής όλου του εμπορικού κόσμου της πόλης, τόσο στις διαδικασίες εκλογής των μελών του ΔΣ, όσο και στις μελλοντικές αποφάσεις και ενέργειες του ιστορικού εμπορικού συλλόγου, που πάντα θα έχει την στήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Τοποθέτηση ΣΒΑΠ για την κυκλική οικονομία

0mathios«Με ξεχωριστή ικανοποίηση και πολύπλευρη δράση μετέχει η ελληνική βιομηχανική κοινότητα στην Ευρωπαϊκή αλλά και η ελληνικών χαρακτηριστικών «εκστρατεία» με τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην κυκλική οικονομία. «Εκστρατεία» με εξαιρετικά συνδυασμένους περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακά σχεδιασμένους σύγχρονους παραγωγικούς στόχους οι οποίοι κλείνουν, στην πράξη, την απόσταση που μας χωρίζει από τον ευρωπαϊκό βορρά.»

Κορκίδης: «Στην “εντατική” βρίσκεται η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων

0korkidis1Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ & ΠΕΣ Αττικής, Βασίλης Κορκίδης αναφορικά με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τη μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων, καθώς και τον κίνδυνο τοπικού lockdown μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στον πληθυσμό της Αττικής, δήλωσε:

Β. Κορκίδης: «Στην Ελλάδα, οι έννοιες της γαλάζιας ανάπτυξης και κυκλικής επιχειρηματικότητας είναι αρκετά καινούργιες»

0ΕΒΕΠ55«Θαλάσσια, Πράσινη και Κυκλική Επιχειρηματικότητα στον Νησιωτικό και Παράκτιο χώρο» ήταν το θέμα ειδικής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν, με αυστηρά μέτρα προστασίας, το Ε.Β.Ε.Π, ο Σ.Β.Α.Π. και το ΠΑ.ΠΕΙ. στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων, που γίνονται με διοργανωτή τον Δήμο Πειραιά, με αφορμή το φετινό εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας» που αποτελεί θεσμό πλέον για την πόλη του μεγάλου λιμανιού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εφαρμόζει πρόταση του ΒΕΠ για στήριξη των ΜΜΕ

0michalarosΤην απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό με μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ, χαιρετίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

ΣΒΑΠ: «Η κυβέρνηση μετράει πολύ σωστά το σφυγμό της οικονομίας»

0mathios«Η κυβέρνηση μετράει πολύ σωστά το σφυγμό της οικονομίας, όπως δείχνουν τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη, πράγμα που δικαιολογεί και την αισιοδοξία μας για εφαρμογή με αποφασιστικότητα ενός, εκ των πραγμάτων αναγκαίου, τολμηρού σχεδίου ανάκαμψης και ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στις κυβερνητικές εξαγγελίες και πρόσθεσε:

Πυλώνας ανάπτυξης τα ναυπηγεία

nafpigeia elefsinas 00Και στα ναυπηγεία θα στηριχθεί το αμυντικό δόγμα της Ελλάδας. Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης δεχόμενος ερωτήσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ επανέλαβε το ρόλο που προσλαμβάνουν τα ναυπηγεία του κόλπου της Ελευσίνας.

Και οι Οργανισμοί Λιμένων στην επιστρεπτέα προκαταβολή

0epistepteaΚαι οι Οργανισμοί Λιμένων εντάσσονται σύμφωνα με τα στοιχεία στις ρυθμίσεις που επέφερε η κυβέρνηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή στην οποία εντάχθηκαν νέο κύκλο εντάσσονται εποχικές και τουριστικές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δεν απασχολούσαν κανέναν εργαζόμενο με σύμβαση εργασίας την 1η Αυγούστου 2020, καθώς και ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, των συνεδρίων και εκθέσεων και σε άλλους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία και δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή.

Κορκίδης: «Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ικανοποιούν προσδοκίες και ανάγκες της επιχειρηματικότητας»

0ΚορκΔΕΘΣε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης αμέσως μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού απο το βήμα της ΔΕΘ ανεφερε τα ακόλουθα: «Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από “βήματος ΔΕΘ” έγιναν σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με τρία κρίσιμα και ανοικτά μέτωπα για τη χώρα μας.

Την υπαγωγή της Νεώριον στα άρθρα 106 β, δ ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

0neorionΥπαγωγή της Νεώριον στη διαδικασία εξυγίανσης των άρθρων 106 β, δ του πτωχευτικού κώδικα ενέκριναν οι μέτοχοι της εισηγμένης στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου.

Επιστολή ΕΒΕΠ στον Πρωθυπουργό με πέντε αιτήματα ενόψει ΔΕΘ

0korkidhsΜε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, ενόψει των οικονομικών εξαγγελιών της ελληνικής κυβέρνησης από το βήμα του φετινού «Forum της Δ.Ε.Θ.», κατέθεσε μια δέσμη πέντε αιτημάτων για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

ΕΛΣΤΑΤ: «Βουτιά» 38,6% στις πλωτές μεταφορές

0επιβατεςΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τους Δείκτες Κύκλου Εργασιών στον τομέα των Μεταφορών με έτος βάσης 2015=100,0 για το Β΄ τρίμηνο 2020, η εξέλιξη των οποίων σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού τριμήνου, έχει ως εξής:

75 εκ ευρώ σε νησιωτικές επιχειρήσεις ως επιπρόσθετο μέτρο στήριξης μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου του 2020

0metaforiko isodynamoΤην ενίσχυση με 75 εκατομμύρια ευρώ μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο των νησιών μας προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο 2020, που υπεγράφη από τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το Ε.Β.Ε.Π. επιζητά «γέφυρα» μετάβασης της επιχειρηματικότητας στην ανάκαμψη

0korkidis1Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την επέλαση της πανδημίας και, ειδικότερα, τα μέτρα που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη φετινή ΔΕΘ, αποτέλεσαν το επίκεντρο εξέτασης δέσμης θεμάτων στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π..

Κορκίδης:Η «καταναλωτική άπνοια» προκαλεί ασφυξία στην αγορά

0korkidis1Οι αρνητικοί δείκτες σε λιανικό και χονδρικό εμπόριο του β´τριμήνου με -7% και -19% αντίστοιχα, όχι μόνο διατηρήθηκαν τον Ιούλιο και Αύγουστο όπως αναμενόταν, αλλά βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο, αποτυπώνοντας την έντονη «καταναλωτική άπνοια» της φετινής καλοκαιρινής αγοράς όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Β.Κορκίδης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter