Σαβ04172021

Last updateΣαβ, 17 Απρ 2021 1pm

Β. Κορκίδης για τα «self test»: Σημαντικό βήμα προς την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς

0korkidis1«Η καθιέρωση υποχρεωτικής διενέργειας self tests σε όλους τους εργαζόμενους του εμπορίου, των υπηρεσιών και των μεταφορών θα πρέπει να γίνει αποδεκτή, ως ένας ακόμα απαραίτητος κανόνας υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας» όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Χαρτογράφηση εισαγωγών & εξαγωγών της Περιφέρειας Αττικής

0Κορκ στοιχΑναφορικά με τις εισαγωγές και εξαγωγές, με παρέμβασή του σε διαδικτυακή εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ανταγωνιστικότητα μέσω εξωστρέφειας αποτελεί παράγοντα ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά τη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής για τις επιχειρήσεις που θέλουν να διαφυλάξουν τη βιωσιμότητά τους.

Σημαντική η συμβολή του Metropolitan Expo στο ΑΕΠ

0λήψηΤην θετική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα από τη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων και εκδηλώσεων στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, καθώς και τη συμβολή του στην ελληνική οικονομία, εξέτασε  μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με τίτλο: «Η συμβολή του Metropolitan Expo στην ελληνική οικονομία».

«Θετικός» ο ΕΣΠ με τα self test στο λιανεμπόριο

0 test 320x200Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, σχετικά με τα self test στο λιανεμπόριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δηλώνει τα εξής :

Ε.Β.Ε.Π.: 12 προτάσεις για να ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις στις φορολογικές απαιτήσεις

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επισημαίνει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας, τη στιγμή μάλιστα που επαναλειτουργούν σε ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Κορκίδης: Κανόνας υγιεινής & ασφάλειας το self test στο λιανεμπόριο

0korkidis1Με αφορμή την επικείμενη καθιέρωση του self test και στο λιανεμπόριο ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης σεδήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

Θ.Σκυλακάκης στον Economist: Υψηλότερη ανάπτυξη μέσα απο τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις

0ΣκυλακάκηςΣτόχος της κυβέρνησης είναι να επιτύχει υψηλότερη ανάπτυξη μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε συζήτηση στο συνέδριο του Economist με θέμα "200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης".

Χρ. Σταϊκούρας στο συνέδριο του Economist: Οι πέντε άξονες προτεραιοτήτων που οφείλει να υιοθετήσει η Ελλάδα

0staikouras apeΤους πέντε γενικούς άξονες προτεραιοτήτων που οφείλει η Ελλάδα να υιοθετήσει με βάση τα διδάγματα και την εμπειρία του παρελθόντος, περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας στην ομιλία του στο διαδικτυακό συνέδριο του Economist, με θέμα: «200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης»

Με 6,1 δισ.ευρώ το γερμανικό επιχειρείν στην ελληνική οικονομία

euro 00mmhhhΣτα 6,1 δισ. ευρώ υπολογίζεται το αποτύπωμα του γερμανικού επιχειρείν στην ελληνική οικονομία ενώ οι ελληνογερμανικές σχέσεις αναπτύσσουν μια ισχυρή δυναμική και οι προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία προβλέπονται ευοίωνες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Συμφωνία εμπιστοσύνης ώστε ό,τι ανοίγει, να μην ξανακλείνει

0Μητσοτάκης44Για μια νέα συμφωνία εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία, τους επαγγελματικούς φορείς και τους πολίτες μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του στο διαδικτυακό συνέδριο της ΕΣΕΕ για τα είκοσι χρόνια της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου. «Όσο προφυλασσόμαστε, τόσο να εργαζόμαστε. Και όσο πειθαρχούμε, τόσο να κυκλοφορούμε. Ώστε ό,τι ανοίγει, να μην ξανακλείνει» τόνισε.

Ψηφιακή εκδήλωση στο Ε.Β.Ε.Π. για την εξαγωγική πύλη «Access2Markets»

0ΔΤ 06.04.2021Η ψηφιακή εκδήλωση στο Ε.Β.Ε.Π. για την παρουσίαση της εξαγωγικής πύλης «Access2Markets» αποτέλεσε την αφορμή για τη διεξαγωγή συζήτησης αναφορικά με τα μέτρα που «τρέχουν» σε επίπεδο Ε.Ε. για τη στήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, ύστερα από αναφορά που έκανε σε αυτά ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που απηύθυνε χαιρετισμό.

Πρόγραμμα στήριξης του λιανεμπορίου ζητά ο ΕΣΠ

euro 00mmhhhΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την επαναλειτουργία της αγοράς, απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, επιστολή την οποία κοινοποίησε στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και Αν. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάση, η οποία αναφέρει τα εξής :

Η άποψη των επιχειρηματιών για την επόμενη μέρα

0koronoios embolioΗ πανδημική κρίση έχει δρομολογήσει μια τεράστια και πολύπλευρη αλλαγή στη ζωή μας.

Β. Κορκίδης: Να δοθεί έμφαση στο ανθρώπινο

0korkidis1Την αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή στο σύνολο της ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ατόμου σε ένα περιβάλλον ταχέως μεταβαλλόμενο και ψηφιοποιούμενο διαρκώς επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης στο χαιρετισμό του για την επετειακή παρουσίαση της 20ης Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου. 

Υπεγράφη το μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Hellenic Seaplanes και IFLY!

0synergasia hellenic seaplanes ifly 07Οι δύο αναδυόμενες εταιρείες μοιράζονται το όραμα της επόμενης ημέρας... σχεδιάζοντας να ανοίξουν νέες αγορές, να δημιουργήσουν νέα τουριστικά προϊόντα και να αυξήσουν το μερίδιο συμμετοχής τους στο εισερχόμενο, εξερχόμενο αλλά και ντόπιο επιβατικό κοινό της Ελλάδας.

Β. Κορκίδης: Να δοθούν Μη επιστρεπτέα κεφάλαια και στις ΜμΕ του εμπορίου και της μεταποίησης

0korkidis1Με ανάρτησή του στο fb ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης ζητά να δοθούν Μη επιστρεπτέα κεφάλαια και στις ΜμΕ του εμπορίου και της μεταποίησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει :

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στο πλευρό των Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων

0ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΤην Κυριακή 28/03/2021, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας(Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.), τον Πρόεδρο κ. Κανακάκη Βασίλη και τον Αντιπρόεδρο κ Φανουργάκη Δημήτρη.

Επικροτεί ο ΣΒΑΠ

0mathios«Η αλλαγή στο υπόδειγμα της οικονομίας με ορίζοντα την εξωστρέφεια που θα περιβάλλεται από αναπτυξιακό φιλικό φορολογικό σύστημα με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων και την συμμετοχή ιδιωτών στα έργα των δημοσίων επενδύσεων, όπως τα προσδιόρισε στο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,

ΒΕΠ: Νέος πρόεδρος ο κ. Παπαμανώλης – Ντόζας Γεώργιος

0papapmanolis ntozas georgiosΣύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της επιμελητηριακής νομοθεσίας, που προβλέπει η παράγραφος 7 του άρθρου 73 του Ν.4497/2017 όπως ισχύει, ως επικεφαλής του συνδυασμού που είχε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές, στην κενωθείσα θέση του εκλιπόντος τ.Προέδρου, ανέλαβε καθήκοντα πλέον ως Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ο κ.Παπαμανώλης – Ντόζας Γεώργιος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης χαιρετίζει την απόφαση για επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου

0korkidhsΟ εμπορικός κόσμος έχει αποδείξει σε όλες τις περιπτώσεις που επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα ότι ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα που είχαν προτείνει οι ειδικοί, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Κορκίδης:«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μπορεί να ξεκινήσει την οικονομική επανάσταση του 2021 στην Ελλάδα»

0korkidis1Με αφορμή την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης ανέφερε τα ακόλουθα:

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter