Κυρ01202019

Last updateΚυρ, 20 Ιαν 2019 10am

Π. Παυλόπουλος: «Να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην πατρίδα μας, στο λαό μας και στο έθνος μας».

005 ΘΕΟΦ

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο πρώτο λιμάνι της χώρας παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου. Και φέτος ομάδα βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος τήρησε το έθιμο και βούτηξε από την τορπιλάκατο «Δανιόλος» στα νερά του λιμένα για να πιάσει τον Σταυρό. Πριν από την τελετή Αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ναό της Αγίας Τριάδας
Μετά το τέλος της τελετής του αγιασμού των υδάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:
«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.
Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος».
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Όλγα Γεροβασίλη και την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κωστής Χατζηδάκης. Παραβρέθηκαν επίσης η Φώφη Γεννηματά, ο Βασίλης Λεβέντης και πολλοί υπουργοί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter