Κυρ01202019

Last updateΚυρ, 20 Ιαν 2019 10am

Αλλαγή φρουράς στην προεδρία της Εθνικής Τράπεζας

ethniki trapeza 1

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ο κ. Παναγιώτης (Τάκης) - Αριστείδης Θωμόπουλος. Πρόκειται για γνωστή απόφαση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος διαδοχής όπως είχε σχετικά ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο από την τράπεζα.

Στην ίδια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ομόφωνα η ανασυγκρότησή του σε σώμα και ο ορισμός του κ. Κώστα Μιχαηλίδη ως νέου μη εκτελεστικού Προέδρου του ΔΣ.

Ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης, διαθέτει εξαιρετική εμπειρία πλέον των 30 ετών στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας αναλάβει ανώτατες θέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Σε συνέχεια της ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, η σύνθεση του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

· κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη εκτελεστικό μέλος

· κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος

· κ. Δημήτριος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος

· κ. Παύλος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος

· κ. Πέτρος Σαμπατακάκης, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

· κ. Arthur Michael Royal Aynsley, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

· κα Marianne Økland, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

· κ. Claude Piret, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

· κ. Χάρης Μάκκας, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος

· κα Eva Cederbalk, Μη εκτελεστικό μέλος

· κα Παναγιώτα Ιπλιξιάν, Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Γραμματέας Δ.Σ. και Επιτροπών Δ.Σ. ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας και του Ομίλου.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι έως την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων 2018, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 19/6/2015.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Θωμόπουλο για τη σημαντική συνεισφορά του στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου του Δ.Σ..

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism - SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter