Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Την Παρασκευή καταθέτει υπόμνημα ο Βίκτωρας Ρέστης

restis6001

Προθεσμία για την Παρασκευή έλαβε μετά από αίτημά του ο εφοπλιστής-επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, από την ανακρίτρια αρμόδια για θέματα διαφθοράς κ. Κατσίβελη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέστης κατηγορείται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Κατά πληροφορίες, ο κ. Ρέστης αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι έχει στραφεί δικαστικά σε βάρος συνεργατών του για την υπόθεση του επίμαχου δανείου. Για την ίδια υπόθεση έχουν εκδοθεί άλλα δυο εντάλματα σύλληψης σε βάρος πρώην συνεργατών του κ. Ρέστη, ο οποίος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απολογία του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη σύλληψη ο όμιλος των εταιρειών του Βίκτωρα Ρέστη

«Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Β. Ρέστης δηλώνει τα εξής:

Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν τα πάντα γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ και κυρίως πού κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε - το Σεπτέμβριο του 2012 - κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.

Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.

Επιπλέον ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί πού κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν».

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter