Τετ04082020

Last updateΠεμ, 09 Απρ 2020 1am

ΕΛΛΑΔΑ

Grant Thornton: Τι ισχύει για τις δωρεές και τη φορολογία για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;-Έξι ερωτήσεις και απαντήσεις.

grant thorntonΗ συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι όχι μόνο χρήσιμη αλλά απαραίτητη.

1572: Η γραμμή του Τουρισμού

0THEOXARISΟ Τουρισμός αποκτά τον δικό του τετραψήφιο αριθμό. Από σήμερα το πρωί τέθηκε σε λειτουργία από το Υπουργείο Τουρισμού το 1572, αριθμός στον οποίο μπορούν να απευθύνονται καταναλωτές, τουρίστες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα που ζητούν ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΕΒΕΠ: 261 εγγραφές επιχειρήσεων και μόλις 70 λύσεις και διακοπές λειτουργίας, το α' τρίμηνο

0metraΕνθαρρυντικό γεγονός χαρακτηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι εγγραφές επιχειρήσεων στο επιμελητήριο ανέρχονται σε 261 ενώ οι λύσεις και διακοπές λειτουργίας σε μόλις 70.

Voucher 18μηνης διάρκειας

0ticketΣε ρύθμιση με την οποία δίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας, με σκοπό τη στήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων, προχωράει το υπουργείο Τουρισμού.

Γιάννης Ρέτσος: Πως θα ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός

retsosseteΣτις μέχρι στιγμής ενέργειες που έχουν γίνει για την άμβλυνση των συνεπειών από την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς και στη σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που είχε σήμερα με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ.

Ο Όμιλος Lufthansa ανακοινώνει το πρώτο πακέτο αναδιάρθρωσης- Ποιες εταιρείες θα μειώσουν το στόλο τους

lufthansa12Η σημαντική μείωση της αεροπορικής κίνησης αναμένεται να κρατήσει και μετά την κρίση του κορονοϊού. Η παύση λειτουργίας αεροσκαφών οδηγεί στην πρώτη μόνιμη μείωση δυναμικότητας.

Διεθνής πρωτοβουλία $100 εκατ. για την Covid-19 από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

0idrniarxosΜέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη, με την πανδημία να δοκιμάζει την ετοιμότητα και τις αντοχές του υγειονομικού συστήματος, τις κοινωνικοοικονομικές δομές πρόνοιας κάθε χώρας αλλά και την ατομική αντοχή και ευθύνη του καθενός από εμάς απέναντι στην κοινωνία, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επιτείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της κρίσης, δημιουργώντας τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης για τον Covid-19, ύψους 100.000.000 δολαρίων.

Έκδοση ομολογιακού δανείου από Κυριακούλης

0kyriakoulisΗ Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή ΑΕ ανακοίνωσε ότι σύναψε την από 30.03.2020 σύμβαση κάλυψης και πρωτογενούς διάθεσης κοινού ομολογιακού δανείου, ποσού 300.000 ευρώ με σταθερό επιτόκιο 3% και διάρκειας δέκα ετών.

Αναβλήθηκε η έκθεση EAST MED YACHT SHOW 2020

0Φλοίσβος Η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και η Οργανωτική Επιτροπή της EAST MED YACHT SHOW 2020 ανακοινώνει στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του Κορωναϊού COVID-19, την αναβολή της Έκθεσης, που είχε προγραμματιστεί για τις 8-11 Μαΐου 2020, δεδομένου ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων πρόκειται να συμμετάσχουν στη διοργάνωσή της.

Ανακύκλωση: Ο Πειραιάς απέκτησε5 απορριμματοφόρα και 600 καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων

0ανακύκλωσηΗ Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει, παράλληλα με τον αγώνα που δίνει για τον περιορισμό του κορωνοϊού και την προστασία της ζωής των πολιτών, την εφαρμογή υλοποίησης του προγράμματος, «Ανακύκλωση 2020» με τη κλιμακωτή υλοποίηση του συστήματος διαλογής στην πηγή.

Καθοριστική θεωρεί το Ε.Β.Ε.Π. τη στήριξη στη πληττόμενη οικονομία το Ταμείο Εγγυοδοσίας και προκαταβολή ρευστότητας

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά θεωρεί καθοριστικό το σχέδιο της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, το οποίο για αρχή περιλαμβάνει την «επιστρεπτέα προκαταβολή», με «ζεστό χρήμα» ενός δις ευρώ, που θα μπορούν να πάρουν μέσω Taxis οι επιχειρήσεις.

Στο Τζάνειο η νέα δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη

0marinakisΣτο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά πρόσφερε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και μάσκες υψηλής προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό ο εφοπλιστής και επικεφαλής της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Covid -19:Απαλλαγή τελών και οικονομικές διευκολύνσεις ανακοίνωσε ο Δήμος Πειραιά

0moraliΟ Δήμος Πειραιά, κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψη τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε τη λήψη σημαντικών κοινωνικών μέτρων, για τη στήριξη και τη διευκόλυνση των δημοτών που διαβιούν και ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα στον Δήμο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter