Πεμ07092020

Last updateΤετ, 08 Ιουλ 2020 11pm

ΕΛΛΑΔΑ

Το 57ο Ράλλυ Αιγαίου θα είναι αφιερωμένο στο επετειακό έτος « Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020»

0raliΜε υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανοίξει πανιά αυτή τη χρονιά το Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020».

Μ. Κόνσολας: «Είναι ώρα για μια Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική»

0ΚόνσολαςΑΣτην κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για μια Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική προχώρησε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, θέτοντας, μάλιστα, και το ζήτημα ειδικών φορολογικών συντελεστών για τα νησιά.

Πρωτοβουλία ΒΕΠ ενημέρωσηw για την Οδηγία “Seveso”

0MICHALAROSΣτην επιμελητηριακή περιφέρεια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραία λειτουργούν οι μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες της χώρας.

Μηταράκης για Λιμενικό Σώμα: «Το 2020 είχαμε τις λιγότερες απώλειες ζωής από ποτέ στο Αιγαίο»

0ΜηταράκηςΤο Λιμενικό Σώμα είναι ενεργό στο Αιγαίο «για να προστατέψει ζωές στην θάλασσα. Το 2020 είχαμε τις λιγότερες απώλειες ζωής από ποτέ στο Αιγαίο. Έχει καταγραφεί ο θάνατος μόνο ενός ατόμου καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, φυσικά είναι λυπηρό, αλλά μια θετική εξέλιξη για τη διασφάλισης της ανθρώπινης ζωής».

Τo Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει για τα έργα αστικής ανάπλασης της περιοχής Aγίου Διονυσίου στον Πειραιά

0ΕΒΕΠΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει για την έναρξη και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στον Δήμο Πειραιά.

Στο στόλο του ΠΝ ο «ΗΡΑΚΛΗΣ»

0ΗρακλήςΣτη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού εντάχτηκε από σήμερα το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Ηρακλής» και στην τελετή έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ικανοποίηση ΕΣΠ για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά

0πυργοςΜε ιδιαίτερη επιτυχία έγινε σήμερα η εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Πύργου Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου, των Αρχών και των φορέων της πόλης.

Μελέτη ΙΟΒΕ: Μεγάλη η συνεισφορά του τομέα της κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού στην εγχώρια οικονομία

ploio kampinaΤη σημαντική συνεισφορά του τομέα της κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού στην εγχώρια οικονομία σε όρους ΑΕΠ και απασχόλησης, αλλά και τη σημασία του στην προσπάθεια ανάδειξης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου της ελληνικής οικονομίας που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια, τη γνώση και την τεχνολογία επισημαίνει μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) που παρουσιάστηκε σήμερα.

Το ΕΒΕΠ χαιρετίζει τη συμφωνία αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά

0πυργοςΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά χαιρετίζει την υπογραφή της επωφελούς συμφωνίας για την αξιοποίηση του Πύργου από τον Δήμο Πειραιά.

Β. Κορκίδης: Σημαντικά κενά στον κανονισμό IFR της ΕΕ για τις χρεώσεις καρτών

0korkidhsΟ μεγαλύτερος άμεσος αντίκτυπος στο κόστος των πληρωμών, που προέρχεται από την πανδημία, ήταν η "μετανάστευση" των καταναλωτών από μετρητά σε κάρτες, λόγω του φόβου της μόλυνσης. Αυτό αποτυπώθηκε ιδιαίτερα σε ανέπαφες πληρωμές, οι οποίες αυξήθηκαν στην ΕΕ-27 τουλάχιστον 50% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Alpha Bank: Κανένα ζήτημα ασφάλειας στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών

0alphabankΜε ενημέρωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι "λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας".

Πλακιωτάκης: Ενισχύεται η ακτοπλοΐα- Νομοσχέδιο για τη Λιμενική Πολιτική

0plakiwtakis3Την απόφαση για την ενίσχυση της ακτοπλοΐας με επιπλέον 15 εκατομμύρια συνυπέγραψε χθες με το αρμόδιο οικονομικό επιτελείο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Β. Κορκίδης: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, μας βρίσκουν σύμφωνους

0korkidis1Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σημειώνει ότι « ο χρόνος είναι χρήμα».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter