Δευ06012020

Last updateΔευ, 01 Ιουν 2020 7am

Γαλλία: Τελωνειακά μέτρα και ρυθμίσεις για τις μεταφορές στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit

0Dover

Η Γαλλία προετοιμάζει διάφορα μέτρα, κυρίως όσον αφορά τους τελωνειακούς ελέγχους και τους ελέγχους στα λιμάνια στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν.
"Ετοιμαζόμαστε για το υποθετικό σενάριο της μη επίτευξης συμφωνίας. Για αυτό το σενάριο, θα ετοιμάσουμε τελωνειακούς ελέγχους, κτηνιατρικά μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή και επίσης μέτρα για ελέγχους στα λιμάνια", δήλωσε η Μπορν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNews.
Χθες Πέμπτη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε να αγωνιστεί υπέρ του σχεδίου συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την εβδομάδα μετά την παραίτηση του υπουργού της που ήταν αρμόδιος για το Brexit και άλλων υπουργών που έθεσε την στρατηγική της και τη θέση της σε κίνδυνο.
Τον Οκτώβριο, ο Γάλλος υπουργός Ζεράρ Νταρμανέν, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα τελωνεία, δήλωσε ότι η Γαλλία προσλαμβάνει επιπλέον 700 τελωνειακούς και δημιουργεί επιπλέον εγκαταστάσεις ελέγχου προετοιμαζόμενη για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter