Παρ05292020

Last updateΠαρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Παγκόσμια πανδημία κήρυξε ο ΠΟΥ

coronoios

Παγκόσμια πανδημία χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την εξάπλωση του Covid-19, καθώς ο ιός που μόλις πριν από τρεις μήνες ήταν άγνωστος, έχει μολύνει πλέον περισσότερους από 121.000 ανθρώπους σε Ασία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και περιοχές των ΗΠΑ.


«Στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, ο αριθμός των περιστατικών εκτός Κίνας έχουν αυξηθεί 13 φορές και ο αριθμός των χωρών με κρούσματα έχει τριπλασιασθεί», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς. «Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς περιστατικών, θανάτων και χωρών που θα επηρεασθούν».
Το ότι o ΠΟΥ κήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία αναμένεται να έχει τέραστιες πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις και θα μπορούσε να κλονίσει ακόμη περισσότερο τις ήδη εύθραυστες αγορές, οδηγώντας σε ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς σε ταξίδια και εμπόριο.
Ο αριθμός θανάτων και περιστατικών αλλάζει με την ώρα, με περισσότερα από 121.564 κρούσματα και 4.373 θανάτους ανάτον κόσμο σύμφωνα με την έως τώρα καταμέτρηση. Εκτός Κίνας επιβεβαιώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο 32.778 περιστατικά σε τουλάχιστον 109 χώρες, από μόλις τέσσερα περιστατικά σε τρεις χώρες στις 21 Ιανουαρίου, όπως δείχνουν τα τελευταία επιβεβαιωμένα από τον ΠΟΥ στοιχεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter