Σαβ06062020

Last updateΠαρ, 05 Ιουν 2020 4pm

Με το Brexit στον ορίζοντα Βρετανοί σπεύδουν να γίνουν γερμανοί πολίτες

0brexitgerm

Η προοπτική της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ το ερχόμενο έτος ώθησε πολλούς Βρετανούς να σπεύσουν να πάρουν γερμανική υπηκοότητα, με τον αριθμό των κατόχων βρετανικών διαβατηρίων που έγιναν Γερμανοί πολίτες πέρυσι να καταγράφει αύξηση 162%, ανακοίνωσε σήμερα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικών της Γερμανίας.
Σχεδόν 7.500 Βρετανοί πήραν γερμανική υπηκοότητα την περσινή χρονιά. Αυτό σημειώθηκε έπειτα από μια αύξηση κατά 361% που είχε καταγραφεί την ακριβώς προηγούμενη χρονιά, το 2016, και είχε ανεβάσει σε περίπου 10.400 τον συνολικό αριθμό των Βρετανών που πήραν γερμανική υπηκοότητα τα δύο αυτά χρόνια.
Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος αυτού των Βρετανών που έγιναν Γερμανοί πολίτες κατά την προηγούμενη 15ετία, από το 2000 ως το 2015.
"Ο συσχετισμός με το Brexit είναι προφανής", ανακοίνωσε το Γραφείο, σημειώνοντας ότι οι Βρετανοί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην οποία χορηγήθηκε πέρυσι η γερμανική υπηκοότητα μετά τους σχεδόν 15.000 Τούρκους που έγιναν Γερμανοί πολίτες.
Καθώς ακόμη δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια συμφωνία για το Brexit, παρά το γεγονός ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ έχει οριστεί για τον Μάρτιο του 2019, πολλοί Βρετανοί ανησυχούν ότι θα χάσουν το δικαίωμά τους να ζουν και να εργάζονται στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία χαίρει μιας ασυνήθιστα μακράς περιόδου ανάπτυξης και μιας χαμηλής σε επίπεδα ρεκόρ ανεργίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter