Τρι06022020

Last updateΤρι, 02 Ιουν 2020 7pm

Nέα τραγωδία με μετανάστες στην Ιταλία

lathrometanastes-5830

Πέντε μετανάστες έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν ναυάγησε το μικρό πλεούμενο που τους μετέφερε -μια φουσκωτή βάρκα- Νότια της Σικελίας. Δυο ιταλικά ταχύπλοα, ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο κατάφεραν να σώσουν 61 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων οι επιβαίνοντες στην φουσκωτή βάρκα ήταν τουλάχιστον ογδόντα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι τουλάχιστον δεκατέσσερις.

Το πλοίο Urania του ιταλικού πολεμικού ναυτικού συνεχίζει να πλέει στην θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τυχόν επιζώντες.
Παράλληλα το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν άλλες τέσσερις επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας στις οποίες διασώθηκαν περίπου 1.000 μετανάστες.

Την τελευταία εβδομάδα αποβιβάσθηκαν στη Σικελία, στην Καλαβρία και στη Λαμπεντούζα 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβλέπουν ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο αριθμός των αφίξεων μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter