Παρ09202019

Last updateΠαρ, 20 Σεπ 2019 9am

Για το θέμα της ένταξης της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο συζήτησαν, ΕΟΑΕΝ -Ν. Σαντορινιός

0Santorinios

Το θέμα ένταξης της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο τέθηκε σε συνάντηση που είχε ο Επιμελητηριακός Ομιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών -ΕΟΑΕΝ με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ανέλυσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως παράγοντα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων και επεσήμανε τον ρόλο των Επιμελητηρίων ως αρωγών σε αυτή τη προσπάθεια.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος όπου απάντησε στα ερωτήματα των παρευρισκομένων ενώ συμφωνήθηκε η εκπόνηση μελέτης εκ μέρους των -Επιμελητήριων Κρήτης- το Υπουργείο ήδη έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες- η οποία θα καλύπτει τα τρία τελευταία χρόνια όπου θα αναφέρονται με αναλυτικά στοιχεία τα προϊόντα που διακινούνται από και προς την Κρήτη.
Σύμφωνα με τον ΕΟΑΕΝ, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αν η μελέτη είναι εμπρόθεσμη και συνάδει με τις προϋποθέσεις θα είναι εφικτό να ενταχθεί και η Κρήτη πιλοτικά στο Μεταφορικό Ισοδύναμο από 1/7/2019.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Γεώργιος Γιακουμάκης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, ο Νικόλαος Ρεϊζάκης από το επιμελητήριο Ρέθυμνου και Β΄ αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν, ο Εμμανουήλ Αλιφεράκης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Εμμανουήλ Ζερβάκης από το Επιμελητηρίο Ηρακλείου και μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ και ο Σταύρος Χατζηδημητρίου αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter