Παρ11152019

Last updateΠαρ, 15 Νοε 2019 7am

Α. Καλογερή: Δημιουργία δημόσιου φορέα που θα επανεξετάσει τον σχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου

kalogeri-anna-suriza

Τη δημιουργία ενός δημόσιου κοινωνικού φορέα, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών, αλλά και εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιρειών, που θα επανεξετάσει σε νέα βάση και σχεδιασμό το ακτοπλοϊκό δίκτυο, αλλά και γενικότερα το συγκοινωνιακό δίκτυο των νησιών αναφορικά με το αεροπλάνο, αλλά και το λεωφορείο, προτείνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Όπως εξηγεί η κ. Καλογερή, αυτός ο φορέας θα έχει ως στόχο να επανεξετάσει προτάσεις που αφορούν τα συγκοινωνιακά δίκτυα των νησιών και που μπορεί να υπάρχουν ήδη κατατεθειμένες στα επιμελητήρια των νησιών ή στους δήμους, με στόχο την καλυτέρευση του ακτοπλοϊκού και του αεροπορικού δικτύου, καθώς και των αστικών συγκοινωνιών, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του χρήστη.

Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό καθώς είναι και οι κύριοι χρήστες, δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείει τη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης στην ακτοπλοΐα, με κοινοπρακτικά σχήματα και με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως δηλώνει, μπορούν να εξασφαλιστούν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης, προκειμένου να δίνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση η δυνατότητα να ναυλώσει, να αγοράσει ή και να χτίσει δικά της πλοία.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter