Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε νησίδα έξω απο την Κέρκυρα προσέκρουσε το Europa Link- Εχει δυο μεγάλα ρήγματα!- Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος! (up date)

Europa Link

Δύο μεγάλα ρήγματα στη δεξιά πλευρά και άλλα μικρότερα εντόπισε ο δύτης που ερεύνησε τη ζημιά που έχει υποστεί το Europa Link. Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες ώστε το πλοίο να δέσει με τρόπο που θα μπορούν να βγουν τα οχήματα, τα οποία βρίσκονται ακόμη επί του πλοίου.

Νωρίτερα το theseanation.gr έγραφε

 

Στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας προσέκρουσε τα ξημερώματα της Κυριακής το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εuropa Link» με σημαία Ιταλίας, της Grimaldi Lines. Το πλοίο έδεσε στη συνέχεια στο λιμάνι της Κέρκυρας καθώς διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων που προκλήθηκε από πρόσκρουση.

Το πλοίο που μεταφέρει 692 επιβάτες, 70 άτομα πλήρωμα και 306 ΙΧ αυτοκίνητα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Αγκόνα. Από την πρόσκρουση του πλοίου δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ ερευνώνται οι συνθήκες του ατυχήματος.

 Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” ν. Κέρκυρας το Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' σημαίας Ιταλίας.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου για Πάτρα – Ηγουμενίτσα - Ανκόνα Ιταλίας, με εξακόσιους ενενήντα τρεις (693) επιβάτες, εβδομήντα (70) μέλη του πληρώματος και τριακόσια εξήντα έξι (366) οχήματα, προσέκρουσε στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” στο βόρειο στενό ν. Κέρκυρας.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς στη δεξιά πλευρά του πλοίου και η εισροή υδάτων ενώ με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και έγιναν προσπάθειες απάντλησης αυτών.

Στη συνέχεια, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και συνοδεία πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε αποπλεύσει για παροχή συνδρομής, το Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας και προσέδεσε ασφαλώς με τη βοήθεια των Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” Ν.Π. 4447 και Ρ/Κ “ΔΟΞΑ” Ν.Π. 4678.

Οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Κατόπιν ελέγχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' σημαίας Ιταλίας μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter