Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συζητήσεις για τη Θαλάσσια συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki-paralia

Νομικές και οικονομικές προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας διερευνά ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ύστερα από απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση.

Στην οποία και έγινε ενημέρωση για τις τρεις προσφορές πλοιοκτητών, οι οποίοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ενδέχεται μέχρι τη διαδικασία της αξιολόγησης των προσφορών να υποβληθούν νέες. "Ήδη υπάρχουν συζητήσεις και με άλλους πλοιοκτήτες" σχολίασε χαρακτηριστικά.

Το πιλοτικό δρομολόγιο έχει σχεδιαστεί να ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και μέσω της Καλαμαριάς θα καταλήγει στο Δήμο Θερμαϊκού. Η διαδρομή υπολογίζεται ότι θα διαρκεί 30 λεπτά. Τα καραβάκια θα είναι 150 θέσεων και προγραμματίζεται η συχνότητα των δρομολογίων να είναι ανά μία ώρα ενώ επιδιώκεται το εισιτήριο να κοστίζει κάτω από δύο ευρώ.

Επίσης σε ότι αφορά τις διαδικασίες για την κανονική (όχι την πιλοτική) λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, αυτές προχωρούν κανονικά καθώς για το κατασκευαστικό κομμάτι έχει υπογραφεί ήδη προγραμματική σύμβαση των εμπλεκόμενων φορέων με την Εγνατία Οδό ΑΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter