Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π.Ν.Ο.: «Casus belli» το ν/σ του Υ.Ν.Α.

xalas

Για προειδοποιητικού χαρακτήρα 48ωρη κινητοποίηση, έγινε λόγος πριν από λίγο στη συνέντευξη που παραχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή την δημοσιοποίηση του ν/σ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Γ. Χαλάς, χαρακτήρισε το ν/σ «casus belli», λέγοντας ότι διογκώνει την ανεργία η οποία όπως είπε είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, και σε αναλογία 1 προς 2 ναυτεργάτες για να σημειώσει τα επιμέρους ζητήματα που τίθενται και τα οποία σχηματοποιούν το αγωνιστικό – διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας.

Αιχμή του οποίου, ήταν και παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών, η εξάλειψη της «μαύρης εργασίας» και βέβαια στην προκειμένη περίπτωση η απόσυρση του ν/σ του Υ.Ν.Α.
Επιμέρους οι Πρόεδροι των Ενώσεων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία αναφέρθηκαν κατά τομέα στα προβλήματα που δημιουργούνται προτάσσοντας και αυτοί το μέγεθος της ανεργίας αλλά και τις επιπτώσεις από την απάλειψη των Ελλήνων ναυτεργατών είτε από την φορτηγό ναυτιλία είτε από την ακτοπλοΐα, όπου το πρόβλημα εμφανίστηκε διογκούμενο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα βρίσκεται σε μόνιμη επαγρύπνηση καθώς δεν αποκλείεται μετά την πραγματοποίηση της πρώτης 48ωρης που ξεκινά 31 Ιανουαρίου, να αποφασίσει νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Όλοι οι Πρόεδροι των Ενώσεων- Μελών που πήραν τον λόγο σημείωσαν την ζημιά που θα συμβεί για τη χώρα εάν χαθούν οι Έλληνες ναυτεργάτες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter